Ergonomie, Inrichting, Kantoorbijbel

Een moderne kantoorinrichting? 10 tips voor een modern kantoor!

1535

Tip 1: Daglicht in een modern kantoor

Een moderne kantoorinrichting begint met een ruimte die gevuld wordt met daglicht. Des te meer daglicht er aanwezig is in het kantoor, des te beter iedereen zal werken.

 

Tip 2: Flexibele werkplekken

Een modern kantoor zou niet modern zijn als er geen flexibele werkplekken zijn. Plekken waar elke werknemer kan werken en die ook te transformeren zijn tot andere werkplekken. Wees creatief met de plekken en probeer de indeling zo vrij als mogelijk op te zetten.

 

Tip 3: Openheid in een modern kantoor

Openheid is een belangrijk element in een moderne kantoorinrichting. Vroeger werden kantoren ingedeeld in hokjes maar tegenwoordig mag het steeds opener en transparanter zijn.

 

Tip 4: Milieuvriendelijk

Het klinkt misschien saai maar milieubewust zijn wordt steeds populairder. We eten graag biologisch, we scheiden ons afval en we laten het groen steeds meer terugkomen in onze interieurs. Zo ook in een moderne kantoorinrichting. Er zijn talloze bedrijven die op een gemakkelijke manier een karakteristieke groenwand installeren in kantoren. Op deze manier komt er meer zuurstof in de ruimte, wordt de lucht gezuiverd en breng je een stukje natuur naar binnen.

 

Tip 5: Verlichting in een modern kantoor

Verlichting is een van de belangrijkste elementen in een moderne kantoorinrichting. We denken bijvoorbeeld aan werkverlichting maar ook sfeerverlichting mag niet ontbreken. Niemand zit graag onder TL balken dus kies werkverlichting die efficient en mooi is.

 

Tip 6: Glas in een modern kantoor

Glas is een ideaal materiaal voor het scheiden van ruimtes maar het open houden van de sfeer. Met glas creëer je een vergaderzaal, scheidingswand of esthetische wand in de wachtkamer.

 

Tip 7: Creativiteit

In moderne kantoorinrichtingen waar het belangrijk is dat er veel creativiteit ontstaat is het handig om open vergaderruimtes te creëren zoals bijvoorbeeld een interactieve ruimte met allerlei zit mogelijkheden waar collega’s bij elkaar kunnen komen en op een ontspannen manier ideeën met elkaar kunnen delen.

 

Tip 8: Design meubelen

Wil je het kantoor geheel modern inrichten dan mogen design meubelen niet ontbreken natuurlijk. Mooie design bureaustoelen, design vergaderstoelen en design tafels passen helemaal in een moderne kantoorinrichting.

 

Tip 9: Kleuren

Een moderne kantoorinrichting mag altijd een kleurtje hebben. Bijvoorbeeld een kleur in het interieur zoals een gekleurde wand, gekleurde meubels zoals design bureaustoelen in de kleur van de huisstijl of juist de producten die verkocht worden tentoongesteld.

De basis van een moderne kantoorinrichting is altijd neutraal met o.a. grijstinten, wit tinten en zwart tinten. Probeer deze basis aan te houden zodat je met 1 kleurtint het kantoor een persoonlijk tintje kunt geven.

 

Tip 10: Vloerafwerking

Nog niet kunnen beslissen wat je graag op de vloer wilt leggen? Elk kantoor heeft een andere type vloerafwerking nodig. Is de ruimte erg groot en heeft het een slechte akoestiek dan is vloerbedekking een goede keuze. Maar komen er vaak mensen binnen met vieze schoenen en is vloerbedekking eigenlijk helemaal niet zo efficiënt in jouw kantoor? Dan raden wij aan voor een hard materiaal te kiezen zoals bijvoorbeeld tegels of hout. Je kunt er dan ook voor kiezen om de werkplekken te voorzien van vloerbedekking voor iets meer sfeer voor de werknemers.

About the author / 

Mart