Inrichting

Leasen van kantoormeubelen

63

Wilt u een nieuwe vestiging openen of zijn uw bureaustoelen simpelweg afgetakeld en de kanten van uw bureau versleten? Of wilt u uw kantoor een nieuw uiterlijk geven?
Welke redenen u ook hebt, een ding staat vast; een nieuwe inrichting kost geld! Vooral in economisch onrustige tijden worden aanschaffingen van deze aard graag uitgesteld of in het geheel niet gerealiseerd om de liquiditeit of de kredietlijn te sparen.

Niet meer wachten:

Ook al is het leasen van kantoormeubilair niet heel bekend, dat maakt het niet minder aantrekkelijk. Kantoormeubilair heeft door de gemiddeld lange gebruiksduur een zeer lange afschrijvingsperiode. Het leasen van kantoormeubilair is vaak uiteindelijk goedkoper dan kopen.

 

• de liquiditeit wordt gespaard.

• de kredietlimiet wordt gespaard.

• gelijkblijvende, goed calculeerbare termijnen.

• belastingvoordelen aangezien de termijnen tot de bedrijfskosten kunnen worden gerekend.

• nieuwe investeringen ook in economisch onrustige tijden

 

Bij operational lease kan degene die de goederen afneemt het meubilair gebruiken, maar blijft degene die de lease aanbiedt gedurende de leasetermijn

juridisch en economisch eigenaar van de goederen.

 

Operational lease van kantoormeubelen geeft de afnemer veel financiële vrijheid. Er hoeft namelijk geen investering gedaan te worden die de liquiditeit aantast. Door het maandelijks voldoen van de maandtermijnen krijgt de klant de beschikking over het zelf uitgekozen meubilair. Er is geen enkele beperking in de keuze van het meubilair.

 

Omdat het meubilair bij operational lease niet op de balans geactiveerd wordt is er geen effect op de balansverhoudingen (off balance) hetgeen met name voor de solvabiliteit geldt.

 

About the author / 

Mart