concentreren op het werk
Kantoorbijbel, Productiviteit

10 tips voor een geconcentreerde werkdag- leren concentreren

663

Leren concentreren

Niets is vervelender om tijdens een drukke werkdag constant gestoord te worden. Door onderbroken te worden in je werkzaamheden en het continue wisselen van activiteiten gaat er veel tijd verloren. Hieronder vind je 10 tips om je productie te verhogen door concentratie.

Hoe maak ik mijzelf effectiever op het kantoor?

  1. Verdeel je werk in stukken. Maak een schema en bekijk hoe veel tijd je nodig hebt per taak. Ga structureel aan de slag.
  2. Zorg dat de ruimte waarin je werkt opgeruimd is. Een opgeruimde ruimte zorgt voor rust in je hoofd.
  3. Zorg dat je geen last hebt van lawaai van collega’s. Zoek een rustige plek.
  4. Lees op gezette tijden je e- mail en je sms berichten. Stel eventueel in dat je mailprogramma op gezette tijden de mails binnenhaalt.
  5. Ga offline. Zet alle pop- ups van sociaal media uit.
  6. Ga uitsluitend op facebook tijdens de pauzes.
  7. Voorkom surfen op internet. Als je echt ervoor wilt gaan en je optimaal wilt concentreren, kies er dan voor om een programma te installeren die de internettoegang blokkeert voor een bepaalde tijd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het programma: Macfreedom.
  8. Concentreren gaat beter door mediteren. Dit kan ook inhouden dat je af en toe de tijd voor jezelf neemt, door een wandeling te maken, na te denken en even jezelf de rust gunt om tot jezelf te komen.
  9. Als je routinewerk doet, werkt het wel om af en toe even afgeleid te worden. Zet tijdens saaie routineklusjes een leuk muziekje aan en check af en toe even je facebook.
  10. Zorg dat je genoeg water drinkt.

About the author / 

Maxim