geluidsoverlast oplossen met akoestische wanden
Inrichting, Kantoorbijbel, Productiviteit

Ziek door akoestiek – maak een einde aan geluidsoverlast op het kantoor

1227

Kan het iets rustiger?

Wij ergeren ons er allemaal wel eens aan. Je wilt je concentreren op je werk, maar het lukt maar niet. De omgeving is te rumoerig en er is te veel ruis. Er ontstaan ergernissen naar de collega die te vaak hoest, die te hard praat, die tien keer op een dag naar de wc rent. Wat doe je er aan? Geluidsoverlast komt veel voor op het kantoor. Het kan negatieve effecten geven op de werksfeer, omdat geluid en stress van een ander, aanstekelijk werkt op collega’s en de klanten voelen deze stress ook. Het Nieuwe Werken in grote ruimtes met “communicatie” als doel, heeft zo ook z’n verbeterpunten.

Geluid in de kantoorruimte

Geluid beweegt zich door de ruimte tot het een obstakel, een muur of de vloer raakt. Het geluid wordt teruggekaatst, waardoor het weer versterkt wordt en terug galmt. Dit kun je goed horen in kerken en zwembaden. Door de nagalm wordt de verstaanbaarheid een stuk slechter en wordt de ruis en onrust groter. De oorzaak ligt dus in grote open ruimtes met teveel harde materialen, vloeren en muren.

Akoestische oplossingen

Akoestische wanden zijn de oplossing. De wanden zorgen dat het geluid wordt tegengehouden en niet de hele ruimte doorgaat. De schermen zijn uitgevoerd met verschillende stoffen zoals,  de stof Velito Presto, Wolvilt en Lucia. Deze materialen zorgen ervoor dat het geluid niet wordt teruggekaatst, maar wordt gedempt. Onderaan de wanden zitten T-poten, waardoor ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden.

Akoestische oplossingen geven rust in de kantoorruimte en als prettige bijkomstigheid ook privacy!

ABC Kantoormeubelen biedt akoestische wanden aan voor een lage prijs, via de kantoormeubelen webshop. Daarnaast geeft ABC Kanoormeubelen ook persoonlijk advies en maken zij graag een afspraak om samen met u de mogelijkheden te bespreken voor een perfecte oplossing!

 

 

 

About the author / 

Maxim