Productiviteit

Drink je slim! Lees snel verder en ontdek!

197

Water drinken maakt je slimmer op de werkvloer!

Slimmer of harder werken?

Iedereen kent het bekende middagdipje wel. Massaal wordt het koffiezetapparaat bezocht voor de zogenaamde “oppepper.” Wel eens nagedacht dat deze dipjes meestal worden veroorzaakt voor te weinig vocht in de hersenen?

Betere prestaties

Het drinken van water heeft een positieve invloed op de reactiesnelheid van de mens. NU.nl publiceerde op 17 juli 2013 een artikel naar aanleiding van een onderzoek m.b.t. de werking van water op je prestaties. Hieruit bleek dat bij het drinken va een glas water, je reactiesnelheid, zoals denken, besluiten, rekenen en logisch redeneren met 14% wordt bevorderd. Dit geeft dus duidelijk aan dat water een positief effect heeft op je hersenen. Eigenlijk best logisch, onze hersenen bestaan namelijk voor meer van 80% uit water. De grijze massa in de hersenen krimpt, zodra er vochttekort is. Dit zorgt ervoor dat de hersenen langzamer gaan werken. De eenvoudige oplossing: Drink 2 tot 3 extra glazen water per dag!

Drink vaker water tijdens het werk

Best jammer dat hier in het verleden nooit veel aandacht aan besteed is. Van docenten kreeg je vaak genoeg te horen dat je hard moest werken, maar nooit werd verteld hoe je slim kunt werken, namelijk door slim weg af en toe een extra glas water te drinken (koffie en frisdranken tellen niet mee).

Water maakt je vrolijk, gezond en slim!

About the author / 

Maxim